Vikingen Infinity

Omgeving

Niet alleen op het Vikingen Infinity resort is van alles te beleven, ook in de omgeving heeft veel voor u in petto. Turkije staat bekent om zijn rijke en levendige historie. Grote delen van het gebied zijn bezet door de Romeinen en de Grieken. Er zijn in de omgeving talloze musea en bezienswaardigheden die opgravingen uit deze tijd tentoonstellen. Als u hierin geïnteresseerd bent is het zeker de moeite waard hier navraag naar te doen bij de receptie. Zij kunnen u actuele informatie geven over de bezienswaardigheden.

Het resort ligt bij de stad Okurcalar en op 15 kilometer van de stad Alanya en op 35 kilometer van de stad Manavgat.

Okurcalar

Okurcalar is een middelkleine stad aan de zuid kust van Turkije, aan de Middellandse Zee. Okurcalar heeft een gezellig centrum waar u heerlijk in de zon wat kunt gebruiken of gezellig kunt winkelen. Ook heeft Okurcalar een oud stadscentrum, hier kunt u goed zien hoe de mensen in het verleden in de stad woonden.

In Okurcalar bevindt zich ook het dolfijnen en zeeleeuwenpark Sealanya. In Sealanya kun je kijken naar prachtige vissen en zeedieren, je kunt er ook echt met dolfijnen en zeeleeuwen zwemmen. Dit is zeker voor kinderen een prachtige ervaring. De grote beesten zijn getraind om leuk met kinderen (en volwassenen) te spelen. De slimheid en de speelsheid van de dieren heeft iets ontwapenends mooi over zich dat u het gevoel geeft echt weer even één te zijn met de natuur. Voor kinderen is dit een onvergetelijke ervaring. De prijzen voor het zwemmen met dolfijnen liggen rond de 100 euro. De prijs voor zwemmen met zeeleeuwen is een stuk goedkoper.

Alanya

Op 15 kilometer van het resort ligt de grote stad Alanya. Hoewel Alanya bij veel mensen bekend staat als een toeristentrekpleister heeft de stad ook zeker een rijke historie die tot vandaag de dag in het oude centrum van de stad te zien is. Één van de beste plekken om deze rijke historie te zien is het kasteel van Alanya, deze oude burcht functioneerde vroeger als verdedigingsfort tegen veroveraars.

De haven van Alanya is ook zeker een bezoekje waard. De prachtig boten en schepen die je hier voorbij ziet varen zijn werkelijk een lust voor het oog. Rondom de haven zijn veel gezellige eettentjes gevestigd. Deze (voornamelijk vis) restaurantjes serveren allerlei lokale specialiteiten.

Uitgaan in Alanya

In Alanya kunt u zich ‘s avonds ook zeer goed vermaken. In het centrum van de stad zijn vele bars, kroegen en clubs gevestigd waar u tot in de vroege uurtjes gezellig kan dansen en plezier maken. Zeker in het hoogseizoen is het hier ‘s avonds gezellig druk tot en met na middennacht.

Manavgat

Is een middel grote stad ten westen van het resort. Ook in deze stad zijn veel dingen te doen, zoals een jeep safari, de Manavgat watervallen of een boottoch door de Manavgat rivier met bijzondere vogel en vissoorten. Vraag aan de receptie van het resort voor een gedetailleerd overzicht van de evenementen en bezienswaardigheden in deze stad direct bij aankomst, zodat u geen één leuk evenement hoeft te missen.

Het vliegveld is op 90 kilometer van het resort bij de stad Antalya gelegen. De busreis van het vliegveld naar het resort duurt ongeveer 1 tot 1.5 uur. Tijdens de busreis wordt door uw reisleider alles over het gebied uitgelegd.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Corendon
v.a. € 474 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen